Łańcuchy Tsubaki zapewniają higieniczne działanie w lepkiej branży formowania czekolady. W procesie formowania czekolady higiena ma kluczowe znaczenie. Ponieważ łańcuch przenośnikowy przebiega w krótkiej odległości od formy, wytwórcy czekolady nie mogą ryzykować, że smar zanieczyści produkt. Nierównomierne zużycie łańcuchów pracujących równolegle jest kolejnym zagrożeniem, którego należy unikać, ponieważ może prowadzić do uszkodzeń formy i przestojów w produkcji.
Łańcuchy Lambda marki Tsubaki są bezsmarne, co eliminuje ryzyko zanieczyszczenia i problem wycieku czekolady mieszającej się ze smarem. Niepowtarzalna usługa Match & Tag gwarantuje dokładność pomiędzy równoległymi łańcuchami.
Firma Tsubaki może we współpracy z producentami OEM, specjalistami MRO lub bezpośrednio z użytkownikami końcowymi określać rozwiązania na miarę, które gwarantują dokładność, minimalizują rozciąganie łańcucha i zapewniają żywotność wielokrotnie dłuższą niż rozwiązania standardowe w branży. Dostosowanie do potrzeb klienta jest mile widziane, a my oferujemy wszystkie opcje gwarantujące maksymalną wydajność łańcucha i linii produkcji czekolady.